Bouw uw eigen huis in vijf stappen

eigen-huis-bouwen

Bouw uw eigen huis in vijf stappen

Wonen in een huis dat u helemaal zelf heeft ontworpen. Een eigen huis bouwen is een droom van veel mensen toch? Uit onderzoek is ook gebleken dat zelfgebouwde woningen kwalitatief beter zijn dan woningen die in een serie gebouwd zijn. Hier vijf stappen die u doorloopt in het lange maar bijzondere traject van uw eigen huis bouwen.

Stap  1: Wat is het budget?

Om de droom het bouwen van een eigen huis te realiseren zal er eerst een budget vastgesteld moeten worden. Wat wilt en kunt u uitgeven aan dit project? Bij het vaststellen van dit budget moet er gedacht worden aan verschillende punten. Ten eerste is er natuurlijk grond nodig waar u uw huis op gaat bouwen. Daarnaast is er een architect nodig om het huis te ontwerpen, dit kunt u ook zelf doen als u de kennis in huis heeft. Dan zal er gekeken worden naar de beste hypotheek om uw plan te realiseren.

eigen-huis-bouwen

Stap 2: Waar wilt u gaan wonen?

Voordat uw aan alles kan beginnen zal er beslist moeten worden waar dit huis nou eigenlijk zal gaan komen. Welke gemeente? Welke plaats? Zijn hier al plannen voor bouwkavels? Bij het kopen van een bouwkavel zal er wel rekening worden moeten gehouden met eventuele voorwaarden, zoals hoe hoog het huis mag worden. Als laatste zal er een bouwvergunning aangevraagd moeten worden, wanneer dit is gedaan kunnen we verder naar de volgende stap.

Stap 3: Wat zijn uw wensen?

Nu komt eigenlijk een van de leukste delen van het bouwen van uw eigen huis. Het realiseren van de woonwensen die u altijd al hebt gehad. Hoeveel kamers zou u willen? Hoeveel verdiepingen? Welke kleuren behang of verf wilt u op de muren? Overal moet aan gedacht worden. Zorg dat u het overzicht houdt dat zal iets heel moois opleveren!

eigen-huis-bouwen

Stap 4: Zelf schetsen of een architect?

Nu u al uw woonwensen op een rijtje heeft gezet kan het ontwerpen beginnen. Dit kunt u zelf doen als dit gelegen ligt. Een makkelijkere optie is een architect. Bij het kiezen van de juiste architect moet er natuurlijk wel rekening worden dat deze begrijpt wat uw woonwensen zijn.

Stap 5: Aan de slag!

Nu alles bepaald is en het ontwerp klaar ligt kan er gebouwd worden! Of toch nog niet…? Want wie gaat er voor zorgen dat alles ook daadwerkelijk gebouwd zal gaan worden? Daarom moet er als laatste gekozen wie de aannemer of projectleider zal worden van dit project. Om er voor te zorgen dat uw huis er ook daadwerkelijk staat over een paar maanden!

Zoals u kan lezen zal het dus een tijdrovend traject worden, maar na die paar maanden woont u wel in het droomhuis dat aan al uw woonwensen voldoet!

Geen reactie's

Geef een reactie