Ervaar Domotica

Gehaast stap ik in mijn auto: op naar een drukke dag op het werk. Voordat ik in de auto stap twijfel ik… Heb ik alle verlichting uitgedaan? Gelukkig kan ik dit makkelijk controleren op mijn telefoon. Gelukkig! Alles blijkt uit te zijn. Ook de klimaatbeheersing staat niet voor niets te werken, want deze is al in de besparende stand gegaan.

Na een chaotische dag stap ik in de auto. Mijn gezin is naar een sportwedstrijd, dus zal ik vanavond alleen thuiskomen. Zodra ik in de buurt van mijn huis kom, zie ik dat de verlichting gedimd aan gaat. Echt fijn, op deze manier kom ik veilig thuis in een verlicht huis, waardoor ik vanaf buiten al zie wat er gebeurt in mijn huis. Wanneer ik bij de parkeergarage aankom gaat de deur automatisch open en hoef ik niet uit stappen om de deur open te doen.

Nadat ik mijn auto heb geparkeerd in de garage kom ik mijn heerlijk warme huis binnen. Ik ga naar de keuken en daar blijkt mijn favoriete koffie al klaar te staan. Met mijn kop koffie ga ik lekker op de bank zitten, om nog even het nieuws te kijken. Mijn tv gaat automatisch aan op de juiste zender.
Na het nieuws gaat mijn tv uit en mijn gezin komt thuis van de sportwedstrijd. Op mijn tablet stel ik de juiste muziek in evenals het volume van de versterker. Ook heb ik de gezellige stand aan gezet en al mijn verlichting gaat naar het niveau wat ik eerder heb bepaald.

Na een ontspannen avond gaan we naar bed. We drukken op die ene knop en alle verlichting gaat uit, de sloten van het huis gaan automatisch op slot en de rolluiken gaan naar beneden. Ontspannen en met een veilig gevoel gaan we slapen.

Maak met domotica van je huis, jóuw thuis

Domotica beschrijft het terrein van huiselijke elektronica. Het woord ‘domotica’ is een samentrekking van het Latijnse domus (huis) en tica, een afgeleide van informatica, telematica en robotica. Domotica is dus niet alleen een heel technische installatie, maar heeft juist als doel een betere kwaliteit van wonen en leven.

Het gaat er dus om dat je wooncomfort verhoogt, je gebruiksgemak vergroot en de veiligheid verbetert. Aandacht voor je woonomgeving. Maar hoe integreer je domotica in jouw woonomgeving?

Beleving

Romar begrijpt hoe belangrijk het is dat jouw huis niet zomaar ‘een huis’ is, maar dat het jouw thuis, jouw bijzondere leefomgeving moet worden. Speciaal afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren kunnen betrekking hebben op zowel verlichting, geluid, geur en beeld. Als wij deze technische componenten samenbrengen tot één geheel, noemen wij dat ‘beleving’.

Comfort & Veiligheid

Domotica kan een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid in en om jouw huis. Middels een beveiligingssysteem kun jij op je tablet of telefoon op afstand zien wat er in je huis gebeurt.
Ook kan de verlichting aan gaan, nog voordat je je in huis bevindt. Zo struikel je nooit meer over het losslingerende speelgoed van je kinderen, eerdat je het lichtknopje hebt bereikt. Dit maakt dat domotica niet alleen voor veiligheid zorgt, maar ook comfort biedt.

Domotica & Ledverlichting

Ledverlichting biedt energiebesparing, warmtereductie en een lange levensduur waardoor de ‘total cost of ownership’ van een verlichtingssysteem sterk verlaagd wordt. Door duurzame ledverlichting te combineren met een domotica-installatie, zal de energierekening dalen.

Workshops

Romar geeft interactieve workshops over alle mogelijkheden van domotica. Ook zo’n workshop bijwonen? Bekijk de pagina workshops of neem contact op met Eline Bakelaar eline@romarled.com voor de eerstvolgende datum.

De kracht van domotica

Domotica staat voor ons gelijk aan ontzorging. Dit betekent dat Romar ontzorgt door samen met je na te denken over jouw wensen en behoeften, tot en met de installatie en service.

Na implementatie ervaar je opnieuw ontzorging, doordat al jouw voorkeurswensen ingesteld zijn.

Hiernaast bieden wij naast domotica ook: ledverlichting, geur, geluid, beeld. Dit alles kan geschakeld worden in het domotica-systeem, waardoor je een complete totaalbeleving zult ervaren.

De mogelijkheden van domotica zijn eindeloos. Gelukkig hoef jij je niet te verdiepen in de technische specificaties, dat doet Romar voor jou. Je hoeft alleen maar na te denken wat jij en jouw gezin fijn zouden vinden in en om je huis.

 Meer weten over domotica?

Wij hebben alvast een paar vragen opgesteld waar je over na kunt denken:

Wat vind jij belangrijk in jouw huis?
Waar zou jij het liefst domotica willen toepassen?
Wanneer zou jouw huis veiliger aanvoelen?
Waarop zou jij willen besparen?
Wanneer ervaar jij comfort en gemak?

Wij horen het antwoord op deze vragen graag!
Bel gerust naar 076 549 8808.

Wilt u deze domotica beleving zelf ervaren in onze experience showroom, of bent u benieuwd wat Romar voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak met onze domotica-adviseur Annemieke Casteelen via 076 549 8808 of gebruik onderstaand formulier: