Ervaar totaalbeleving in de wereld van verbeelding

In een theater is veel kennis vereist op verschillende gebieden. Licht-, geluid- en podiumtechniek zijn daar enkele van. Van alle disciplines op de hoogte blijven, zijn kennis, ervaring en een onvermoeibare zoektocht naar informatie vereist. In deze zoektocht naar welke elementen het beste voor uw theater zijn, zijn er vele uitdagingen en obstakels. Bijvoorbeeld: welke verlichting is het beste? Hoe integreer ik een goed geluidssysteem? Welk protocol sluit het beste aan bij mijn huidige verlichting? Hoe combineer ik mijn huidige systeem met een nieuwe installatie?

Hierbij is het fijn om te kunnen sparren met een partner die op de hoogte is van alle technische onderdelen. Een partner met ervaring, die weet waar u het over heeft en dezelfde taal spreekt. Benieuwd naar deze creatieve gesprekspartner? Lees dan nog even verder, wij gaan graag de uitdaging aan.

Het belang van beleving in theaters & schouwburgen

Dat een bezoek aan het theater één grote beleving moet zijn, is voor u natuurlijk geen verrassing. Wat misschien wél nieuw is, is dat Romar u kan ondersteunen bij alle technische onderdelen binnen uw theater. Romar denkt met u mee en voert alle technische onderdelen uit. Van verlichting, geluid, beeld, tot wellicht zelfs geur. Ook verzorgt Romar de aansturing achter deze elementen. Technische ondersteuning van A tot Z.

Een goed idee is het halve werk

Voordat we van start gaan met het bedenken of maken van een technisch concept gaan we ons eerst inleven in de bezoeker: wat wil mijn bezoeker?

Het is belangrijk om stil te staan bij de stappen die de bezoeker tijdens een avond theater doorloopt. De voorstelling zelf is eigenlijk maar één van de vele stappen. Wat voor stappen dit kunnen zijn? Denk aan; ‘aankomst bij theater’, ‘het zoeken naar een parkeerplaats’, ‘kaartcontrole’, ‘garderobe’, ‘een drankje bij de bar’, etc. Bij elke stap kunnen verschillende factoren invloed hebben. Bedenk hierbij welke stap op welke manier kan bijdragen aan de ervaring van de bezoeker. En wat u er aan kan doen om die beleving te optimaliseren.

Want alleen dán creëert u kansen. Kansen die leiden van een extra drankje aan de bar, tot een terugkerend publiek dat hun ervaring doorverteld.

Beleving

Voor een totaalbeleving is het belangrijk dat alle componenten samen komen: van een gastvrij ontvangst, een gezellige bar met een heerlijk drankje, tot de technische componenten. Wat bedoelen wij precies met technische totaalbeleving?

Romar brengt de technische componenten; licht, geluid, beeld en geur samen tot één geheel. De uiting van zo’n geheel geeft uw bezoeker een totaalbeleving. Oftewel; een ervaring die een blijvende indruk zal geven aan de bezoeker.
Op deze manier creëren wij dus eigenlijk dat de minder zichtbare onderdelen een belangrijke ondersteuning worden bij de beleving die u wilt verwezenlijken.

Ledverlichting

Verlichting is een van de belangrijkste onderdelen van uw theater. Wellicht het állerbelangrijkst. Wij werken altijd met ledverlichting. Waarom? Ledverlichting:

 • Heeft alle kleuren van de regenboog tot beschikking.
 • Kan op maat geprogrammeerd worden.
 • Geeft warmtereductie.
 • Kan energiebesparend zijn.
 • Heeft een lange levensduur, tot wel 70.000 branduren.
 • Kan probleemloos aangestuurd worden. Hierdoor kan het aangesloten worden op diverse protocollen.
 • Is van 100% tot 0% traploos dimbaar.

Workshops

Romar geeft interactieve workshops over alle mogelijkheden van licht & beleving. Ook zo’n workshop bijwonen? Bekijk de pagina workshops of neem contact op met Eline Bakelaar e.bakelaar@livingprojects.nl voor de eerstvolgende datum.

Het belang van een traploos dimbaar systeem

“Spot aan… licht UIT.”

En dan begint de voorstelling, het zaallicht dimt en gaat uit. Het dimt niet zomaar, het dimt vloeiend traploos van 100% naar nul en zelfs het laatste stukje dimt vloeiend om vervolgens helemaal uit te gaan. En dan is het aardedonker in de zaal en de show begint.

In de praktijk blijkt vloeiend dimmen van ledverlichting van 100% naar 0% een probleem te veroorzaken bij het laatste stukje van de dimcurve. Hierbij komt het voor dat de verlichting dimt en bij het laatste stukje abrupt uit gaat.

Romar heeft een dimregelsysteem welke het traploos dimmen van ledverlichting van 100% naar 0% mogelijk maakt. Ook het laatste deel van de curve dimt vloeiend naar 0% zonder abrupte uitschakeling. Met dit dimsysteem maakt u het naadloos dimmen van architecturale koven en zaalverlichting mogelijk en integreert u dit moeiteloos in uw bestaande lichtregelsysteem zonder ingrijpende aanpassingen aan de bestaande installatie.

Meer weten over technische beleving en ondersteuning binnen theaters & schouwburgen?

Wij hebben alvast een paar vragen opgesteld waar u over na kunt denken:

 • Welke stappen doorloopt uw bezoeker op een avond theater?
 • Welke rol hebben de ruimtes van uw theater?
 • Welke beleving wilt u creëren voor uw bezoeker?
 • Waarop wilt u besparen?
 • Waarin wilt u ondersteund worden?

Wij horen het antwoord op deze vragen graag!
Bel gerust naar 076 549 8808.

Wilt u deze theaterbeleving zelf ervaren in onze experience showroom, of bent u benieuwd wat Romar voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak met onze theater- & schouwburg-adviseur Annemieke Casteelen via 076 549 8808  of gebruik onderstaand formulier: