Led verlichting voor juweliers

Led verlichting voor juweliers

Ledverlichting in juweliers

De juwelier is een omgeving waar een totaalbeleving moet zijn. De juwelen moeten sprankelen en de kleuren van de metalen, zilver, (rosé)goud en brons moeten tot hun recht komen en te onderscheiden zijn. De juiste lichttoepassing heeft hierin een groot aandeel, en de combinatie van beeld, geur en geluid maakt deze totaalbeleving mogelijk.

Het eerste aanzicht van de juwelier is van groot belang, aangezien een groot deel van de collectie in de etalage te vinden is. De etalage moet daarom aantrekkingskracht creëren, maar mede om deze reden moet de winkel ook een aantrekkelijke uitstraling hebben. De uitstraling van de winkel moet er voor zorgen dat bezoekers naar binnen worden getrokken, hoewel zij het grootste aanbod al gezien hebben. De bijdrage aan de beleving van de klant na binnenkomst, is het zo aangenaam mogelijk maken voor hen. Het algemene licht zorgt ervoor dat de gehele winkel mooi helder en sfeervol is. Het creëert zicht tot het einde van de winkel. Hotspots kunnen ervoor zorgen dat de mooie vitrine wordt benadrukt, waar je de bezoeker naartoe wilt trekken. Maar ook de zitruimte waar klanten juwelen kunnen passen moet aangenaam zijn, net zoals de kassaruimte waar de klant zich veilig hoort te voelen. De service inclusief de totaalbeleving van de juwelier moet de kracht hebben om de klant te overtuigen.

Met led verlichting kan de juwelier in volledige sfeer gebracht worden, maar daarnaast is het ook functioneel om spotverlichting toe te passen op de balies en presenteertafels, zodat de klant op z’n best geadviseerd kan worden. Led verlichting zorgt voor een gelijkmatige verlichting en wordt niet warm, waardoor de horlogebandjes mede niet kunnen verkleuren.

Geluid, geur, beeld en licht in de juwelier

Rustige achtergrondmuziek en een aangename geur hebben invloed op het emotionele brein van de klant. Klanten krijgen een gevoel van rust en met het aanbod van beeld worden zij tegelijkertijd geprikkeld en geïnformeerd. Daarnaast gaat 80% van de zintuigelijke waarneming via de ogen, waardoor de verlichting van groot belang is in een juwelier. Deze verschillende componenten kunnen zorgen voor een ultieme totaalbeleving die Romar kan realiseren.

Energiezuinig in het licht

Naast de prachtige uitstraling die de led verlichting geeft, is het ook een duurzaam product. De lampen van een juwelier branden dag en nacht om het aanbod in de etalage te belichten. Vanuit bedrijfseconomisch belang is het voor de juwelier daarom een energiezuinige innovatie. Met haar lange levensduur en vele branduren bespaart de juwelier op energie en wordt de juwelier tegelijkertijd weer in het licht gezet. De sprankeling schijnt van de juwelen en de emoties van de klant worden geprikkeld.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van ledverlichting voor uw juwelier? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur een mail naar: Sales@romarled.com.