LED verlichting voor mijn organisatie

Maak van uw organisatie een beleving

Romar is toonaangevend specialist op het gebied van creëren van belevingsconcepten met behulp van ledverlichting. Door onze jarenlange ervaring en kennis zijn wij in staat om u een maatwerkoplossing te bieden. Romar beschikt over een enthousiast team lichtontwerpers en specialisten die continue op de hoogte zijn van de laatste lichttrends en technische ontwikkelingen. In een gratis adviesgesprek vertellen we u graag wat Romar LED voor u kan betekenen.
Selecteer hieronder uw branche of toepassing om meer te lezen over de specifieke voordelen die LED verlichting van Romar u biedt.

Architectuur
Entertainment
Horeca
Utiliteit
Retail
Zorg
LED verlichting en MVO
LED verlichting en kostenbesparing

Architectuur

Het is de eerste indruk die telt. Licht laat de karakteristieke eigenschappen in een werk tot leven komen. Licht kan een gebouw of object door middel van architecturale verlichting veranderen in een prominent oriëntatiepunt – een levend symbool. Aantrekkelijke verlichting in een ontvangsthal kan een uitnodigend effect hebben. De nieuwsgierigheid van mensen wordt op visuele wijze geprikkeld waardoor zij sneller een ruimte zullen betreden. Mensen voelen zich sneller op hun gemak gesteld in een harmonieus verlichte omgeving. Door zorgvuldig op uw werk afgestemde verlichting ervaart de bezoeker een aangename, vertrouwelijke en aangename beleving waardoor zij hun verblijf als aangenaam zullen ervaren.

 

Entertainment & Leisure

Op plekken waar mensen elkaar ontmoeten en samenkomen om zich te ontspannen kunt u door met dynamische verlichting de juiste sfeer te scheppen er voor zorgen dat u de hele dag door, maar ook bij bijzondere gelegenheden kunt voldoen aan de persoonlijke behoeften van uw gasten waardoor het gevoel van de beleving van het moment wordt versterkt.
Schept u s avonds een warme aangename sfeer of maak de verlichting spannend en dynamisch voor feesten en partijen. Verlichting bepaalt de stemming die de beleving van de gast verbetert.

 

Horeca

Door toepassing van de juiste verlichting schept u de perfecte sfeer voor lunch, diner of een drankje. U kunt bijvoorbeeld dynamische scenes gebruiken voor het creëren van een levendige of aangename sfeer die precies passen bij de sfeer van de gelegenheid. Maar denkt u ook eens aan de praktische zaken. Uw gasten moeten voldoende licht hebben om de menukaarten te kunnen lezen. Buffetten worden op uitnodigende en sprankelende wijze zodanig verlicht dat de gerechten optimaal aan uw gasten gepresenteerd kunnen worden. Door al deze aspecten optimaal op elkaar af te stemmen schept u de perfecte omgeving waarin uw gast kan genieten en beleven.

 

 

Utiliteit

Op plekken waar mensen werken is goede verlichting van essentieel belang. Goede verlichting verhoogt de productiviteit van uw werknemers door het creëren van een aangename en gezonde en werkomgeving. In algemene ruimten en of verkeersruimten kan verlichting dienen als vriendelijke gids die mensen naar hun plek geleid. Creatieve verlichtingsoplossingen in plafonds en wanden bevorderen het veiligheidsgevoel en de beleving van mensen gedurende hun verblijf en bij het vinden van hun weg. Duurzame verlichtingsoplossingen op basis van ledverlichting bieden u de mogelijkheden voor het scheppen van een groene en duurzame verlichtingsoplossing in een omgeving die permanent operationeel moet zijn.

 

Retail

Met verlichting schept u de speciale sfeer die uw winkel uniek maakt. Vandaag de dag is het succes van de detailhandel afhankelijk van het scheppen van een aangename sfeer en optimale beleving. Een unieke winkelbeleving moedigt de kopers aan langer in de winkel te blijven. Bepaalde artikelen vereisen een speciale manier van verlichten. Denkt u hierbij eens bijvoorbeeld aan het verlichten van bijvoorbeeld vlees en vis. Maar ook andere artikelen als bijvoorbeeld kleding stellen speciale eisen aan de verlichting. Door middel van speciale verlichting waardoor uw producten optimaal worden gepresenteerd aan het publiek kunt u de aandacht van de koper en het koopgedrag van uw klanten sturen. Verlichting optimaliseert op deze wijze niet alleen de winkelbeleving van uw klant, maar op deze manier is verlichting bovendien een niet te onderschatten marketingtool.

 

Zorg

Licht heeft een verbazingwekkend effect op mensen. Licht bepaald voor een groot deel de wijze waarop wij mensen onze omgeving beleven. Licht beïnvloed de gezondheid en het welzijn van ons mensen. Van dit principe wordt binnen de gezondheidszorg op steeds grotere schaal gebruikt gemaakt. Ledverlichting leent zich uitermate goed voor diverse toepassingen binnen dit taakgebied. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan dynamische – en of daglichtverlichting waarmee het slaap- en waakritme van patiënten en medewerkers kan worden gereguleerd.
Door geavanceerde technologie toe te passen kunnen het fysieke en emotionele comfort van de patiënt en het welzijn en motivatie van het personeel in positieve zin worden beïnvloed.

 

Duurzaamheid

Romar maakt uitsluitend gebruik van Duurzame lichtoplossingen op basis van ledverlichting. Led-technologie beschikt over een enorme potentie voor het op wereldschaal besparen van energie en het terugdringen van de uitstoot van CO2. Vooral als duurzame ledverlichting wordt toegepast in combinatie met geavanceerde lichtregelsystemen kan een significante besparing op energiekosten worden gerealiseerd. Door de lange levensduur bespaart u eveneens op onderhoudskosten. Een duurzame lichtoplossing draagt bij aan een gezondere omgeving en een beter milieu ; een langere levensduur, minder vervanging, minder afval, geen schadelijk kwik.
Door deze eigenschappen biedt ledverlichting u als ondernemer uitstekende mogelijkheden om Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord te ondernemen (MVO). Bovendien biedt een duurzame lichtoplossing u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een Green Key, een internationaal keurmerk voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zo draagt ledverlichting ook bij aan schoner en beter milieu en een optimale omgevingsbeleving.

Onze adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden van kostenbesparingen en duurzame lichtoplossingen voor uw toepassing. Deze kostenbesparingen maken wij voor u inzichtelijk door middel van een zogenaamde TCO berekening (Total Costs of Ownership).

Zet vandaag nog de stap naar een betere en schonere leefomgeving en maak een afspraak met een van onze adviseurs