LED verlichting voor restaurants

Led verlichting in restaurants

In een restaurant is het belangrijk dat het eten goed verzorgd is. Maar naast de kwaliteit van het eten is de sfeer in het restaurant misschien net zo belangrijk. Sfeer zorgt ervoor dat het lunchen en dineren als prettig wordt ervaren en het zeker voor herhaling vatbaar is. Voor restauranteigenaren is het essentieel dat klanten graag terug komen en het restaurant positief promoten. Sfeer wordt door verschillende factoren gecreëerd. Die verschillende factoren zijn te beïnvloeden, dat weet Romar als geen ander. Romar biedt restaurants een verlichtingsconcept aan, eventueel in combinatie met het totaalpakket van geur, beeld en geluid, om te zorgen voor de juiste sfeer in uw restaurant.

Geur, geluid en kleur in restaurants

80% van onze zintuiglijke beleving gaat via onze ogen. Het is daarom belangrijk dat het restaurant er aangenaam, comfortabel en gezellig uit ziet. Het interieur, kleur en inrichting zijn belangrijke invloeden. Ook kan kleur bijdragen aan een prettige sfeer in het restaurant. Elke keer roept een andere associatie op bij klanten. Zo kan een restaurant waarin groene kleuren de boventoon voeren een gezonde associatie oproepen. Een zwarte kleur kan een chique, nette associatie oproepen. Het is belangrijk de kleur in het restaurant aan te passen aan het concept van het restaurant. Hiernaast kan geluid bijdragen aan een prettige sfeer in een restaurant. De keuze voor muziek moet passen binnen het restaurant. Het volume van muziek draagt bij aan de sfeer.

Sfeerverlichting

Maar het allerbelangrijkste voor het creëren van sfeer is de verlichting in restaurants. Indirecte verlichting zoals koofverlichting is belangrijk omdat het de warme omgeving kan versterken. Warmwitte, goudkleurige verlichting kan een comfortabele sfeer doen ontstaan. Decoratieve objecten die het interieur en gezelligheid van de locatie ondersteunen kunnen op dusdanige wijze aangelicht worden zodat ze extra opvallen. Creatieve lichtoplossingen, verwerkt in interieurelementen (denk hierbij aan verlichtingspatronen achter bars, of verwerkt in plafonds) kunnen het thema van het restaurant verduidelijken en versterken.
De wijze waarop het restaurant is verlicht geeft aan hoe mensen het restaurant ruimtelijk beleven. Zo kan een ruimte breder lijken wanneer het plafond en de vloer donkerder gemaakt worden dan de muren. Restaurantverlichting kan ter versterking van het thema of restaurantconcept gebruikt worden.

Tevens moet er een balans gevonden worden tussen verschillende eisen van een klant. Licht, knus en gezellig is een veelgehoorde eis. Functioneel licht, zodat gasten de menukaart kunnen lezen, gemakkelijk kunnen navigeren naar zitplaatsen, bar en lounge is onmisbaar. Romar begrijpt deze verschillende wensen en behoeften van de klanten en vertaalt dit begrip naar een ledverlichtingsconcept voor uw restaurant.

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de gast de ultieme beleving ervaart in uw restaurant. Romar begrijpt de wensen en behoeften van de klant en zorgt ervoor dat al deze factoren op elkaar zijn afgestemd in het lichtplan. Bent u benieuwd naar wat Romar voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.