LED verlichting voor Theaters

Geef de bezoeker van uw theater een beleving

 

Theater is beleving en beleving is ervaring. Dat weet Romar met haar jarenlange theaterachtergrond als geen ander. Dat deze beleving verder gaat dan alleen datgene wat er op het podium plaats vind word echter nogal eens vergeten.
Laat een avondje uit van uw gasten een totaalbeleving zijn die begint bij de deur. Het is de eerste indruk die telt. Bij de ingang van uw theater. Hier begint uw kans om een geweldige indruk achter te laten. Verlichting heeft een ingrijpend gevoel op hoe mensen zich voelen, en wat is er mooier dan dat uw gasten na het bezoek aan een prachtige voorstelling met een goed gevoel weer huiswaarts keren?
De overige ruimten in uw theater zijn mogelijk nog belangrijker dan de theaterzaal zelf. Het zijn de ruimten waar uw gasten samen komen, elkaar ontmoeten, gezellig samen zijn met een drankje voor en na de voorstelling. Denkt u hierbij aan de entree, de foyer etc. Door de juiste sfeer te scheppen bepaalt u de stemming die de beleving van de gast verbetert.
Door LEDs toe te passen in bestaande oppervlakken en structuren kunt u voor uw gasten elke sfeer creëren die het beste bij de gelegenheid past. Unieke ervaringen, een warme intimiteit en een blijvende herinnering. Dat alles bereikt u door regelbare verlichting en of gekleurd licht te gebruiken.

“Spot aan…licht UIT”

En dan begint de voorstelling, het zaallicht dimt en gaat UIT. Het dimt niet zomaar, nee het dimt vloeiend traploos van 100% naar nul en zelfs het laatste stukje dimt vloeiend om vervolgens helemaal uit te gaan. En dan is het aardedonker in de zaal en de show begint.
In de praktijk blijkt vloeiend dimmen van ledverlichting van 100% naar nul een probleem te veroorzaken bij het laatste stukje van de dimcurve. Hierbij komt het voor dat de verlichting dimt en bij het laatste stukje abrupt uit gaat.

Romar heeft een oplossing die het traploos dimmen van ledverlichting van nul naar 100% mogelijk maakt. Ook het laatste deel van de curve dimt vloeiend naar nul zonder abrupte uitschakeling. Dit systeem is probleemloos te integreren of te koppelen aan bestaande lichtregelsystemen. Denkt u hierbij aan DMX-, Dali en of 1-10V dimsystemen. Met dit systeem maakt u het naadloos dimmen van architecturale koven en zaalverlichting mogelijk en integreert u dit moeiteloos in uw bestaande lichtregelsysteem zonder ingrijpende aanpassingen aan de bestaande installatie.
Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden.
Theater is beleving
Beleving is ervaring