Ledverlichting voor winkels

Ledverlichting voor winkels

De winkelbeleving

In de retail is het belangrijk dat er goede producten liggen, maar naast de producten is de beleving in de winkel nog belangrijker. Dat is namelijk de reden waarom winkelen zich onderscheidt van online shoppen. Het eerste aanzicht is de volgende drempel waar het winkelende publiek overheen moet stappen en daar kunnen wij u als geen ander mee helpen. Verlichting heeft hier namelijk heel veel invloed op. De juiste lichttoepassing kan het imago van een winkel versterken, de consument naar de winkel trekken, de sfeer tijdens het winkelen bepalen en de bezoekeer verleiden tot kopen. Deze toepassing vraagt wel om kennis van zaken, maar daarvoor bent u bij ons op het juiste adres.

Bij binnenkomst van de klanten is het de truc om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Een prettige winkelbeleving moedigt hen aan om lang in de winkel te vertoeven. Om dit te realiseren is het in de retail belangrijk om de producten zo te verlichten, dat de producten er uitspringen. Met verlichting is het mogelijk om de presentatie, kwaliteit en de waarde van de producten uitstekend over te dragen. Om deze stralende beleving in modezaken bij elke wisselende collectie over te dragen bestaan er zelfs lichtwerktuigen die zich aanpassen. Aan de hand van deze toepassing ondersteunt de kleurweergave de stoffen en wordt de klant telkens naar het punt gestuurd dat benadrukt moet worden om hen te overtuigen.

In modezaken is nu een trend in opkomst waarbij de klant in verschillende soorten licht wordt gezet in de paskamer. Op deze manier ervaart de klant het outfit in kaars-, studio- en daglicht. Met deze toepassing biedt u een extra service aan de klant, omdat je hen het licht tijdens elke gelegenheid kunt bieden. Hierdoor wordt het aankoopproces gestimuleerd, mede omdat klanten geen gok meer hoeven te nemen.

Licht, geur en geluid in de winkel

Ruimtes worden niet alleen ervaren door wat we zien, maar ook door wat we ruiken en horen. Het geurzintuig is in verbinding met het emotionele brein en daarom van belang om marketingtechnisch als retailer in te zetten. Dit geldt ook voor geluid. Uit onderzoek blijkt dat muziek de aankoop stimuleert. Daarnaast draagt het bij om die ultieme beleving voor de klant te realiseren.

Energie besparen met ledverlichting

Vanuit duurzaamheid maar ook vanuit bedrijfseconomische overwegingen is het in de retail van belang om energie zuinig te zijn. Om deze reden is het ook nog eens functioneel om ledverlichting te implementeren in uw winkel. Doordat led-armaturen duidelijk minder warmte uitstralen, is de temperatuur van de winkelruimte aanzienlijk energiezuiniger ingesteld. Daarnaast beschikt de ledverlichting met 50.000 branduren ook over een bijzonder lange levensduur.

Een goede lichttoepassing kan voor een onvergetelijke beleving zorgen bij de klant en ook nog eens de aankopen stimuleren. Romar is LED specialist met jaren ervaring in de retail branche en helpt u graag met het ontwerpen van een lichtplan voor uw winkel.

Kijk gerust eens rond op onze website voor meer informatie over ons bedrijf en onze projecten. In ons portfolio kunt u onder de categorie ‘Retail’ een greep uit onze prachtige projecten zien, waar wij meerdere winkels hebben voorzien van verlichting. Verlichting die zorgt voor een winkelbeleving waarvan de bezoeker kan genieten.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van ledverlichting voor in de retail? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur een mail naar: Sales@romarled.com.