ervaar licht & harmonie

Romar in de zorg

Of het nu om een tijdelijk of een lang verblijf gaat, een bezoekje aan een zorginstelling is vaak geen pretje. Alles is spannend, het ruikt er raar en de kamer is saai. Daar voel je je niet beter van. Dat kunnen we helaas niet wegnemen, maar een healing environment kan daar wel bij helpen.

Healing environment

Licht heeft een verbazingwekkend effect op mensen. Licht bepaalt voor een groot deel de wijze waarop wij mensen onze omgeving beleven. Van dit principe wordt binnen de gezondheidszorg op steeds grotere schaal gebruik gemaakt. LED-verlichting leent zich uitermate goed voor diverse toepassingen op dit gebied. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan dynamische – en of daglichtverlichting waarmee het slaap- en waakritme van patiënten en medewerkers kan worden gereguleerd.

Kleur en licht kunnen invloed hebben op de emotie en gemoedsrust van mensen. Dit is echter voor iedereen anders. Waar de één aangeeft rood heel prettig te vinden, vindt een ander juist blauw rustgevend. Met dynamische LED-verlichting kan een patiënt zelf bepalen wat hij of zij prettig vindt. Met één druk op de knop, kan de sfeer van een ruimte volledig worden aangepast aan de persoonlijke wensen. Dat kan bijdragen aan het voorkomen van stress en zo het verblijf in een zorginstelling net een beetje prettiger maken.

Door geavanceerde technologie toe te passen kunnen het fysieke en emotionele comfort van de patiënt, en het welzijn en motivatie van het personeel, in positieve zin worden beïnvloed.

Waarom Romar in de zorg?

Romar onderscheidt zich door altijd op zoek te zijn naar het beste.

  • Expert in het belichten van healing environments
  • Onafhankelijk licht adviseur
  • Is lichtpartner van diverse ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Led verlichting is duurzaam en energiebesparend
  • Bieden 2D/3D tekeningen, zodat u weet wat u krijgt

Wilt u deze licht en beleving zelf ervaren in onze experience showroom, of bent u benieuwd naar wat Romar voor uw organisatie kan betekenen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak

Gemak & Veiligheid

Bij Romar vinden we dat dynamische verlichting vooral leuk moet zijn. En dat is het alleen als je het ten volste kunt benutten. Wij begrijpen dat het daarom voor iedereen makkelijk moet zijn om te gebruiken. Zuster-proof noemen we dat. Wij leveren onze systemen altijd op met volledige vooraf ingestelde programma’s. Zo is het voor de gebruiker slechts aanzetten en meteen genieten.

Nergens speelt veiligheid zo’n grote rol als in de zorg. En dat is logisch. Romar besteedt altijd de grootste aandacht aan de installatie, om er zeker van te zijn dat deze 100% veilig is. Bovendien wordt LED-verlichting niet warm en heeft het ook geen straling, die negatief kan zijn voor bijvoorbeeld apparatuur. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassingen in de zorg.

Meer informatie? Maak een afspraak voor een goed gesprek!