Ledverlichting als buiten- en tuinverlichting

Led verlichting voor in de tuin

Ledverlichting in de buitenomgeving

Tuinverlichting is in onze ogen nooit kant-en-klaar. Voor elke tuin en elke buitenomgeving maakt Romar een uniek lichtplan op maat, aangepast op de wensen van onze klant.

Ledverlichting als sfeerbepaler in de tuin

Voor een ontspannen sfeer in de tuin is gezellige, warme verlichting natuurlijk onmisbaar. Met ledverlichting kan je veel verschillende sferen creëren. Door de ledverlichting te verstoppen in bijvoorbeeld kandelaars, onder banken of te verwerken in de bordessen kan je mooie indirecte verlichting samenstellen. Door verschillende kleuren ledverlichting te gebruiken kan de tuin volledig naar eigen smaak verkleuren of een eigen thema getoond worden.

Kleurverlichting voor buiten

Door kleurverlichting kun je niet alleen je pand, tuin of buitenomgeving een speciale touch geven, maar ook kun je bomen extra belichten met verschillende kleuren. Een blauwe kleur is bijvoorbeeld erg mooi om een witte berk mee te belichten. Door oranje en ambergeel laat u loofbomen extra opvallen.

Gevelverlichting monumentale panden

Voor monumentale panden is gevelverlichting belangrijk om karakteristieke elementen van het pand extra te belichten en aandacht te geven. Romar heeft speciale led armaturen die valk op het gebouw gemonteerd kunnen worden zodat deze gemakkelijk toegepast kunnen worden op panden waar niet in geboord mag worden.

Schakelsysteem LED

Het is belangrijk dat alle verlichting spatwaterdicht is. Het is mogelijk om verlichting met een tijdschakelaar aan te schaffen waarmee de tuinverlichting op een bepaalde tijd vanzelf aangaat. Dit is handig als u bijvoorbeeld op vakantie bent. Ook komen er steeds meer lampen, voorzien van een infrarood-bewegingssensor, die automatisch inschakelen zodra iemand de detectiezone passeert, of aangaat zodra het donker wordt.

Functionele verlichting & veiligheid

Tuinverlichting dient niet alleen voor sfeer, maar kan ook dienen als functionele verlichting. Denk hierbij aan verlichting voor parkeervakken en wandelpaden. Buitenverlichting maakt de omgeving veiliger door gericht licht te schijnen op onoverzichtelijke terreinen, vlakken en trappen.

Voordelen led verlichting als tuinverlichting

 

  • Ledverlichting is efficiënt. Het heeft namelijk een lager inschakelvermogen. Dit betekent dat er geen piek is wanneer men de verlichting inschakelt.
  • Led tuinverlichting kan goed afgesteld worden en kan dus gericht licht projecteren. Hiermee kan een object op de juiste manier belicht worden.
  • Ledverlichting is op een lage en dus veilige spanning aan te sluiten. Dit heeft als voordeel dat het op deze manier gemakkelijk onder de grond verwerkt kan worden.

Verschillende armaturen voor buiten

Als tuinverlichting zijn er verschillende soorten armaturen verkrijgbaar. Onder andere opbouwspots, inbouwspots die in de grond geplaatst kunnen worden en decoratieve, staande armaturen. Staande armaturen zijn in vele verschillende soorten materialen, designs en vormen verkrijgbaar.

Bent u geïnteresseerd in ledverlichting, tuinverlichting of buitenverlichting? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur ons een mail.