Ledverlichting partyschepen

Ledverlichting in partyschepen

Bij bijzondere gelegenheden hoort een exclusieve locatie. Een exclusieve locatie voor elk feest, zakelijk evenement of bruiloft. Wat leent zich hier beter voor dan een luxe partyschip wat volledig naar eigen smaak, wens en sfeer aangepast kan worden. Themaverlichting is de oplossing om de dag of avond compleet te maken. Verlichting in een lievelingskleur, themakleur (denk aan Koningsdag, kerst of voetbalevenementen) of verlichting die geprogrammeerd is op de muziek.

Verschillende soorten ledverlichting

Door het toepassen van ledarmaturen aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van een partyschip kunt u uw schip meer laten opvallen. Het veranderen van kleur of juist een goede mix van warm witte kleuren kunnen gemakkelijk de aandacht van voorbijgangers trekken. Door het gebruik van een creatieve manier van belichting zorg je dat het schip opvalt wanneer het uitvaart. Ook het buitendek krijgt een luxe en opvallende uitstraling door indirecte verlichting of decoratieve, verlichte objecten.

Door het toepassen van ledverlichting in een partyschip kan de gewenste sfeer gecreëerd worden. In de diverse ruimtes zijn vaak lage plafonds. Door het variëren van directe en indirecte verlichting kan een ruimte groter aanvoelen, of juist heel erg knus. Directe verlichting wordt vaak geplaatst in deze lage plafonds.

In sommige partyschepen zijn er ook clubs, lounges of discotheken te vinden. Om in deze ruimten een betere beleving neer te zetten wordt er vaak gebruik gemaakt van entertainment led verlichting. Een combinatie van beweging, patronen en lichtbundels die door rook zichtbaar worden gemaakt zorgen voor een groter effect bij de muziek.

Voor de bezoeker is er uiteraard mooie sfeerverlichting en entertainment led verlichting toegepast. Voor de werknemers van een partyschip dient er goede werkverlichting te zijn. Denk hierbij aan ledverlichting in de kombuis, slaapvertrekken, stuurhut, voorraadruimtes en technische ruimtes waar de generator en dieselmotor te vinden zijn. Voor zowel gasten als werknemers is het belangrijk dat er een goede veiligheid gewaarborgd wordt. Zo zijn er ledarmaturen beschikbaar die voorzien zijn van noodaccu-pakketten. Kleine ledarmaturen zorgen voor goede verlichting bij vluchtwegen of evacuatie van het schip.

De elektronica moet geschikt zijn voor de boordspanning welke aangesloten wordt op de generator van het schip. Het toepassen van maatwerkoplossingen zorgt ervoor dat het bestaande interieur niet beschadigd of veranderd hoeft te worden.

Geur, geluid en beeld voor partyschepen

Middels geur op partyschepen kan er een aangename, rustieke sfeer gecreëerd worden. Ook kan het begeuren van een partyschip het gewenste gevoel en sfeer versterken. Bij grotere evenementen waarbij een grote groep bezoekers aanwezig is, kunt u geuren toepassen als een neutralisator. Hierbij worden ongewenste geuren gemaskeerd.

Een geluidsinstallatie, welke goed verdeeld over het partyschip is geïnstalleerd, zorgt voor een goede verdeling van de muziek, waardoor het volume niet harder dan gewenst afgespeeld hoeft te worden. Ook voor de veiligheid is een juist geïnstalleerde geluidsinstallatie belangrijk. Denk hierbij aan een omroepsysteem waarbij over het gehele partyschip aanwijzingen duidelijk te horen zijn wanneer men het schip moet verlaten.

Beeld is wellicht niet het meest voor de hand liggende onderdeel voor een partyschip, maar kan wel degelijk een perfecte ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld zakelijke evenementen, congressen en narrowcasting.

Benieuwd wat de medewerkers van Team Romar over partyschepen te vertellen hebben? Lees hier het interview van onze projectmanagement assistente, en hier het interview met de service engineer (o.a. over de installatie van ledverlichting) over partyschip MS de Waterman.

Branding voor partyschepen

Middels het juiste lichtplan kunt u een merkbeleving creëren voor uw klanten. Met de juiste uitstraling en het toevoegen van uw persoonlijke look en feel kunt u de ultieme ‘branding’ uitdragen. Bent u geïnteresseerd in ledverlichting voor partyschepen? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur ons een mail.