Ledverlichting voor clubs

Ledverlichting in clubs

Wat is een club of discotheek zonder licht? Precies, dat dachten wij ook! Verlichting is van levensbelang voor een club of discotheek. Er zijn verschillende ruimtes waar allerlei verlichtingsoplossingen worden gevraagd. Zo vraagt de gevel een andere verlichting dan de entree en vragen de toiletten andere verlichting dan de dansvloer.

Gevel met LED-verlichting

Het is om verschillende redenen belangrijk om goede gevelverlichting te hebben. Allereerst is het mogelijk met goede gevelverlichting op te vallen in de omgeving. Gevelverlichting zorgt ervoor dat u meer opvalt dan de andere clubs in de straat. Gevelverlichting zet de club in de schijnwerpers. Een ander, zeker niet onbelangrijk punt is veiligheid. Met de juiste gevelverlichting kunt u bijdragen aan het creëren van een veilig gevoel.

Een ander voordeel is dat gevelverlichting niet statisch hoeft te zijn. Zo kunt u de gevelverlichting aanpassen waar en wanneer u maar wilt. Dynamische verlichting betekent dat u de verlichting kan aanpassen aan het thema.

Entree met LED-verlichting

Een entree is de ontvangst van een club. Hier wil je je gelijk welkom voelen. Er moet dus een huiselijke sfeer zijn waarin licht het decor is.

In deze ruimte kan het voorkomen dat je gefouilleerd wordt, hierna volgt de ruimte waar de garderobe is. In deze ruimte wachten vaak veel mensen tegelijk. Belangrijk is het om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten en te verlichten. Entree-verlichting moet dus een mix zijn van functionele- en sfeerverlichting.

Toilet met LED-verlichting

Bij toiletten is het erg belangrijk dat de verlichting functioneel is. Om te beginnen moeten bezoekers de toiletten kunnen vinden. In de toiletten zelf is het belangrijk dat er goed licht aanwezig is, zeker met het oog op de veiligheid en hygiëne. Ledverlichting in toiletten moet aan kunnen gaan door middel van een sensor, zo hoeft de verlichting niet heel de avond te branden, maar enkel en alleen als er een bezoeker binnen stapt. Op deze manier kan er energie bespaard worden. Het interieur en thema van de toiletten kan aansluiten bij de rest van de club. In de toiletten kan een sfeer gecreëerd worden waarbij het veilig en fijn is om naar de toiletten te gaan, maar tegelijkertijd moet het geen ruimte worden waarin bezoekers blijven hangen. Tot slot is het belangrijk dat de toiletten zichtbaar zijn.

Dansvloer met LED-verlichting

De dansvloer moet letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers staan. De bezoekers zijn bij de entree al nieuwsgierig gemaakt en bij de dansvloer aangekomen moeten die verwachtingen waargemaakt worden. Ledverlichting op de dansvloer moet goed dimbaar zijn. Het is niet fijn om op de dansvloer in fel licht te staan, maar je wilt natuurlijk wel gezien worden.  Verlichting kan daarnaast aansluiten bij het geluid. De bar is misschien wel het belangrijkst binnen een club. Hier wordt immers het geld verdiend. De bar kan op vele manieren verlicht worden. Zo kan de bar oplichten bij een aanraking. Ook is het mogelijk om de bar dynamisch te verlichten waarbij de bar steeds van kleur verandert.

Geur, beeld en geluid voor clubs

Ook geur is sinds het verbod van roken van belang in clubs. Het is mogelijk om met geur andere geuren te neutraliseren. Dit is een oplossing voor op de dansvloer. Bij de entree kan geur ondersteunen in het creëren van een huiselijke sfeer, of er kan een eigen merkgeur gecreëerd worden die bij de bezoeker als prettig ervaren wordt.

Geluid is natuurlijk ontzettend belangrijk voor clubs. Het geluid moet kloppend zijn bij de ledverlichting. Belangrijk is dat het volume aangepast kan worden.

Daarnaast kan beeld bij dragen bij de totaalbeleving van bezoekers, door bijvoorbeeld afbeeldingen te projecteren op de muur.

Energiebesparend

Ledverlichting is energiezuinig. Bij een club brandt het licht totdat de deuren sluiten. Kortom een club gebruikt veel licht op een avond. Door middel van ledverlichting is het mogelijk de energielasten laag te houden.

Wilt u weten wat Romar in deze verschillende ruimtes voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseurs!