Ledverlichting voor kantoor

Led verlichting voor kantoor

Ledverlichting en kantoren

Op kantoor is goede verlichting belangrijk. De wijze waarop het kantoor verlicht is, heeft invloed op de kwaliteit die de werknemer aflevert. Een prettige werksfeer biedt hen namelijk innerlijke rust en daar weet Romar als geen ander raad mee. Naast ledverlichting voor kantoor, bent u bij Romar ook op het goede adres om een totaal plaatje van geur, geluid en beeld op te kunnen leveren in uw kantoor.

 

Beleving ledverlichting op kantoor

Het is voor kantoorpersoneel niet alleen wenselijk dat de werkplek wordt uitgelicht, maar ook dat de ruimte op een bepaalde wijze wordt verlicht. Om de beleving van de ruimte positief te beïnvloeden, moeten contrastverschillen in de ruimte worden voorkomen. Hoe beter de kleurweergave hoe ‘natuurlijker’ de omgeving wordt aangenomen. De lichtkleur en kleurweergave van het licht, in combinatie met de materialen in de ruimte, dragen bij aan hoe de ruimte beleefd en gewaardeerd wordt. Romar neemt dit allemaal op in een aangepast lichtplan voor u.

 

Uit onderzoek blijkt ook dat merendeel van de kantoormedewerkers een individueel stuurbare en kleurtemperatuurvariabele LED-verlichting met een direct en indirect lichtaandeel en een verlichtingssterkte boven 800 lux verkiest. Romar kan deze wens van vele kantoormedewerkers in vervulling brengen met biodynamische verlichting. De daglicht- en aanwezigheidssensor reageert wanneer de medewerkers aanwezig zijn en past de belichting overeenkomstig met de hoeveelheid daglicht aan op hen. De schakeling is ook functioneel, want deze is groepsgewijs en uniform te regelen, zodat er een gelijkmatige kleurstemming tot stand komt. Voor al uw wensen kan Romar een lichtplan opstellen, om het uw werknemers zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Geur, geluid en beeld voor op kantoor

Voor een ultieme totaal beleving kan naast verlichting ook geur, geluid en beeld worden toegepast op kantoor. Beeld wordt op kantoor praktisch gebruikt om te communiceren, maar kan de werknemers ook zeker inspireren. De geur en het geluid kan de innerlijke rust van de werknemers daarnaast nog meer naar boven halen.

 

Energie besparen op kantoor

In kantoorruimten staat de verlichting vaak te branden zonder dat er enigszins iemand aanwezig is. In de Utiliteit-bouw gaat er dan ook bijna 60% van het elektrische energieverbruik op aan verlichting. Dit bevordert de efficiëntie niet. Romar kan in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen intelligente verlichting aanbieden. Door middel van intelligente sensoren wordt er in het kantoor geregistreerd of er iemand aanwezig is. Tegelijkertijd zullen de sensoren de verlichtingssterkte meten en deze waar nodig aanpassen. Met deze oplossing zorgt Romar ervoor dat de verlichting niet onnodig staat te branden en biedt het uw personeel ook het comfort dat zij de verlichting niet in of uit hoeven te schakelen.

Een ander groot voordeel op het gebied van energie-efficiëntie is dat de ledverlichting een lange levensduur heeft. Voor de onderhoud en beheer is het van belang dat de leds en drivers eenvoudig uitwisselbaar zijn. Met deze service weet Romar zeker raadt mee.

Vanuit het oogpunt van efficiëntie blijft ook biodynamische verlichting bij onbezette werkplekken het aandeel direct licht uit en wordt het indirecte aandeel verminderd. Romar kan zo een aangenaam verlichttingsscenario bieden zonder ‘lichteilanden’, een betere werkomgeving en als gevolg daarvan betere prestaties van de medewerkers.

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van ledverlichting voor kantoren neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur een mail naar een van onze adviseurs: Sales@romarled.com.