Ledverlichting voor sportcomplexen

Sportverlichting

Bij sportcomplexen is het belangrijk dat er goede verlichting is. Verlichting moet onder andere zorgen voor veiligheid en ter ondersteuning zijn voor de sporter. Sporthallen, velden, zalen en banen moeten op een juiste manier verlicht worden, zo egaal mogelijk. Op alle plaatsen, in elke hoek van het veld, de zaal of de baan moet evenveel licht schijnen.

Daarnaast moet deze verlichting natuurlijk energiebesparend, gemakkelijk te installeren en energiebesparend zijn en weinig onderhoud kosten.

Verlichting voor sportcomplexen

Naast de verlichting voor sporthallen, velden, zalen en banen kan Romar het gehele sportcomplex in de schijnwerpers zetten. Allereerst kunt u denken aan gevelverlichting. Gevelverlichting maakt het mogelijk om de uiting van het pand te verbeteren. Zo kan een industrieel pand een aangenamere uitstraling krijgen, in de kleuren van de sportvereniging. Daarnaast biedt de juiste gevelverlichting ook de nodige veiligheid rond het sportcomplex. De sportkantine is een belangrijk onderdeel van een sportcomplex. Dit is dé ontmoetingsplek voor de bezoekers en sporters. De verlichting in de kantine kan volledig naar smaak, stijl en clubkleuren aangepast worden.

Ledverlichting voor sportvelden heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele sportveldverlichting. Allereerst is de sportverlichting flicker-free. Dit houdt in dat er geen verstoord lichtbeeld valt waar te nemen. Daarnaast kunnen velden, zalen en banen egaal verlicht worden. Middels ledverlichting heeft elke hoek in de sportomgeving evenveel licht, er zijn weinig schaduwen. Dit komt mede doordat het licht diffuus is; het licht komt van alle kanten, er zijn geen lichtbundels waar te nemen.

Sportverlichting kan onbeperkt aan en uit gezet worden, maar de verlichting is ook regelbaar. De ledverlichting is makkelijk te installeren, dit komt doordat het te verkrijgen is in vele varianten. Hierdoor is er altijd een passend armatuur voor uw sportcomplex. Ook kan er gezorgd worden dat door het gebruik van de juiste ledverlichting kleedkamers minder kil overkomen.

Totaalbeleving op sportcomplexen: beeld, geluid en geur

Beeld bij sportcomplexen wordt vooral als communicatie en narrowcasting gebruikt. Het overbrengen van een boodschap. Het beeld moet duidelijk en helder zijn om die boodschap zo goed mogelijk over te brengen.

Geur daarentegen is een ondersteunende factor om bijvoorbeeld een huiselijk gevoel te creëren. Het kan tevens zorgen voor neutralisatie van geuren in de kleedkamer.

Geluid heeft een andere functie binnen een sportcomplex. Geluid zorgt ook voor het overbrengen van een boodschap maar het heeft ook andere functies. Zo kunt u denken aan de omroepinstallatie maar ook aan de muziek in en rond het sportcomplex.

Uw sportcomplex in ledverlichting?

Middels een samenwerking met een specialist in sportverlichting is het mogelijk dat Romar voor uw sportcomplex een lichtplan ontwerpt waarin alle eisen, wensen en behoeften zijn verwerkt. Romar is in staat voor elk sportcomplex een uniek lichtplan op te stellen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Romar voor uw sportomgeving kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Ben u nieuwsgierig geworden naar wat Romar voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.