Ledverlichting voor vastgoed, projectontwikkeling en woningbouw

Led verlichting voor vastgoed

Ledverlichting in de vastgoedsector

De voordelen op een rij:

  • Ledverlichting is energiezuinig, waardoor de kosten omlaag gaan.
  • Ledverlichting kan dus zorgen voor een grote besparing.
  • Door intelligente verlichting brandt de verlichting niet meer onnodig.
  • De verlichtingssterkte kan gemakkelijk aangepast worden.
  • Als er niemand in het pand aanwezig is, brandt de ledverlichting niet.
  • CO2-uitstoot kan teruggedrongen worden.
  • Efficiënt gebruik van energie, een hoog aantal Lumen per Watt.
  • Ledverlichting is duurzaam als we het vergelijken met traditionele verlichting.
  • Ledverlichting heeft een langere levensduur dan traditionele verlichting; 50.000 branduren ten opzicht van slechts 1000 – 5000 uur.

 

Besparing

Kantoren vreten onnodig veel energie. We moeten besparen op licht en warmte om ons vastgoed te verduurzamen, stelt energie-ondernemer en hoogleraar Ad van Wijk. Bij het verduurzamen van vastgoed hoort niet alleen het gebouwgebonden verbruik, maar ook het verbruik tijdens exploitatie. Dit zou een plek moeten krijgen in de labels of certificaten.

 

Intelligente verlichting in kantoren

De kantoren worden voorzien van intelligente verlichting waardoor het energieverbruik drastisch daalt en welke een bijdrage levert aan het verhogen van het comfort. In kantoorruimten die niet continu bezet zijn, brandt vaak de verlichting zonder dat iemand aanwezig is en zelfs wanneer de hoeveel zonlicht voor ruim voldoende verlichting zorgt. Daarom kan de verlichting voorzien worden van intelligente sensoren die registreren of personen in het kantoor aanwezig zijn. Wanneer dit het geval is zal de sensor de verlichtingssterkte meten. Wanneer personen in het kantoor aanwezig zijn en de verlichtingssterkte te laag is, zal vervolgens de verlichting gaan branden. Wanneer niemand aanwezig is of de verlichtingssterkte is voldoende, zal de verlichting niet branden en energie besparen. Ook vergeten de verlichting uit te doen is geen issue meer.

 

Ledverlichting en projectontwikkeling

Voor Romar is elk project bijzonder. Van functionele verlichting tot noodverlichting, of het nu gaat om winkels, kantoren, gezondheidscentra, sporthallen, hallen & gangen, magazijnen of leslokalen, wij maken voor iedereen een uniek plan voor projectverlichting. Wij zijn sterk in het maken van een op maat advies en zorgen graag voor een specialistisch, origineel en creatief lichtplan. Onze adviezen worden ondersteund door lichtberekeningen, tekeningen en een moodboard waar u een voorproef van het project zult ervaren. Wij kunnen onafhankelijk een keuze maken wat betreft ledproducten, wat ervoor zorgt dat er voor iedere wens een lichtplan ontwikkeld kan worden.

 

Ledverlichting en woningbouw

Romar werpt nieuw licht op een mooie woonruimte. Dit doen wij aan de hand van een uniek ontwikkelt lichtplan waarin zowel functionele als decoratieve aspecten in evenwicht zijn. Warm en sfeervol, koel en afstandelijk. Strakke lijnverlichting, heldere plafondverlichting of speels en kleurrijk op tafels en muren, alles is mogelijk.

 

Totaalbeleving vastgoed

Naast een uniek en creatief verlichtingsplan kan Romar ook zorgen voor de totale beleving. Geur, geluid en beeld kunnen geïmplementeerd worden in de door u gewenste ruimte of gebouw.

Bent u geïnteresseerd in ledverlichting voor vastgoed, woningbouw of project? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs via 0180 647 451 of stuur ons een mail.