Samen bouwen aan Hospice de Reiziger

samen-bouwen-hospice-de-reiziger

Samen bouwen aan Hospice de Reiziger

Van een plaats van verzorging naar een zorgzaam thuis in de laatste levensfase.

Hospice de Reiziger, gevestigd in een monumentale hoeve aan de Voordijk in Barendrecht, wordt een gastvrij huis voor iedereen die naar verwachting nog slechts een korte tijd te leven heeft. In de hospice zal aandacht en zorg voor de gast centraal staan. Het wordt een huiselijk verblijf, ook wel een bijna-thuis-huis genoemd, waar iedereen welkom is. In de schuur van de hoeve worden zes verblijven gerealiseerd die zoveel mogelijk gepersonaliseerd kunnen worden naar de wens van de gast. Daarnaast worden een gezamenlijke huiskamer, een stiltekamer en een tuin met voldoende privacy verwezenlijkt.

 

Een zorgzaam thuis

Een van de belangrijkste eisen van de hospice is dat de verblijven en omgeving zoveel mogelijk een “thuiskarakter” moeten krijgen, het comfort van de gast moet ten allen tijde voorop staan. Dit zal zich bijvoorbeeld uiten in de mogelijkheid voor familie en vrienden zo veel als zij willen de zorg aan de zieke te bieden, desgewenst voor of met elkaar eten te koken en door de mogelijkheid persoonlijke accenten aan te brengen in de kamer.

 

Volledig naar wens aan te passen

De gast kan de kamer zoveel mogelijk aanpassen naar persoonlijke wens. De verlichting kan gedimd worden naar het niveau waar men zich comfortabel bij voelt. Middels een eenvoudig bedienbaar paneel aan de wand kan de gast er ook voor kiezen om zijn favoriete muziek te luisteren of tv-programma te kijken.

Zowel binnen als buiten wordt de verlichting automatisch aan- en uitgeschakeld. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met het comfort van de gast, het verplegend personeel en vrijwilligers. Dit systeem en de energiezuinige ledverlichting benadrukken het duurzame karakter van hospice. Naast het creëren van een aangename en duurzame omgeving voor gast en verpleging, zorgt de technische installatie ook voor veiligheid. Goed licht voor acute situaties binnen, veilige verlichting voor buiten. Op deze manier is het niet alleen veilig, maar ook nog eens een fijne aankomst bij de Hospice. Middels ledverlichting, domotica, beeld en geluid wordt een huiselijke, aangename sfeer voor de gast en familie gecreëerd.

 

samen-bouwen-hospice-de-reiziger-barendrecht  samen-bouwen-hospice-de-reiziger-barendrecht samen-bouwen-hospice-de-reiziger-barendrecht  samen-bouwen-hospice-de-reiziger-barendrecht

 

De opening van “De Reiziger” staat gepland op 8 juli. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de laatste onderdelen af te maken.

 

Samenwerking met Barendrechtse bedrijven

De hospice werkt zoveel mogelijk met lokale bedrijven. Het gevormde team werkt op een prettige en respectvolle manier samen. Romar is erg trots op deze samenwerking, en mocht bijdragen in het bedenken en uitvoeren van het technische gedeelte. Dit technische gedeelte bestaat uit duurzame ledverlichting, domotica en beeld- en geluidsinstallaties. Naast het maken van het technische plan, het meedenken in alle wensen en het begeleiden van het technische project, verzorgde Romar ook de installatie en programmering.

 

Dit artikel is geplaatst in Rijnmond Business Zakenmagazine, editie juni 2016.

Zakenmagazine Business Netwerk Rijnmond_Samen bouwen aan Hospice de Reiziger

 

Geen reactie's

Geef een reactie