Kaemingk – The Lagoon Experience, Aalten

  • lagoon experience
  • lagoon experience
  • lagoon experience ledverlichting
  • lagoon experience water
  • lagoon experience
  • lagoon experience
  • lagoon experience mermaid

Over dit project

Close your eyes…
Hold your breath…
And take a dive into our lagoon experience.

Langzaam openen de zware deuren. Je houdt je adem in en stapt de onderwaterwereld binnen.
Je knippert een paar keer met je ogen, blauwe kleuren variëren van diep donkerblauw, naar turquoise, naar mint, afgewisseld door zeegroene en koraalroze lichttinten.
De subtiele zeewatergeur prikkelt mild in je neus. De zachte, magische muziek geeft een echte onderwatersfeer. Een paar schildpadden banen zich een kronkelige weg door het mulle zand. Zilveren krabbetjes kriebelen nieuwsgierig aan je voeten.

Op een grote rots rust een grote zeemeermin even uit. Haar staart wuift kalm mee met de golven. In haar blonde haar prijken bijzondere schelpen, glanzende parels en zeesterren vol diamanten glinsteren in de steeds veranderende blauwe verlichting. Een aantal vissen houdt haar gezelschap en zwemt rustig om haar heen.

Wanneer je je omdraait doemt een enorme rots op. Als je beter kijkt lijkt de rots tot leven te komen: sprankelende schelpen, omgeven door wuivend koraal, een school vissen met pastelkleurige ruggen zwemt vrolijk langs. De zee ruist zacht in de onregelmatig gevormde schelpen. Uit een schatkist vol blinkende saffieren en diamanten ontsnappen een paar waterbellen van glas. Hoger en hoger stijgen ze, totdat je ze niet meer kunt zien.

Kijk uit! Een groep kwallen zweeft geruisloos langs je heen. Twinkelend en speels blijft de groep even hangen. De dieren lijken een transparant dna te hebben, waardoor de verlichting, welke steeds van intensiteit en kleur wisselt, door ze heen lijkt te schijnen.
Het zand knispert onder je voeten en als je een beetje zoekt, zie je oude kruiken en flessen die de rum drinkende piraten achteloos in de zee hebben geworpen. De steeds wentelende kroonluchters deinen rustig mee op de schommelende zee.

Door een grillige opening in de rots kan je de verdere zee in turen, er hangt een wazige mist. Je blijft liever hier, op deze plek vol beleving. Een experience die je dusdanig zal inspireren en een blijvende indruk zal achterlaten.

Toegepaste armaturen
– Plafond inbouwspots RGBW
– Vloerspots RGBW
– Warme kleur ledverlichting in de kwallen
– RGBW Recessed spot

Overig
– Geurmachine met speciaal samengestelde zeegeur
– Geluidsinstallatie en afspeelapparatuur

Performance management
– Het creëren van een intense totaalbeleving.
– Het maken van een inspirerende omgeving.
– Optimaal programmeren van de show, waardoor de klant van Kaemingk het verrassende ‘wauw-effect’ ervaart.
– Het bieden van totaalontzorging: vanaf het vormen van het concept, tot en met de installatie van de verlichting.
– Een prachtige, unieke creatie neerzetten met ledverlichting, geur en geluid.

Deze foto’s mogen niet gedeeld worden zonder toestemming van Romar.

Categorie
Retail
Tags
beleving, experience, retailbeleving, winkel verlichting, winkelbeleving