Romar | Romar | Koninklijke Schouwburg, Den Haag
38
single,single-portfolio_page,postid-38,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

  • koninklijke schouwburg
  • koninklijke schouwburg
  • koninklijke schouwburg
  • koninklijke schouwburg
  • koninklijke schouwburg
  • koninklijke schouwburg

Over dit project

Midden in Den Haag staat de Koninklijke Schouwburg, één van de toonaangevende schouwburgen van Nederland met het Nationale Toneel als vast huisgezelschap. Een zeer modern theater in een klassiek huis. Met achter die ronde gevel uit 1766 twee intieme zalen en een aantal prachtige klassieke foyers. Hier kan iedereen genieten van een mooie avond theater.

Voor dit theater heeft Romar een passend lichtplan gemaakt met LED verlichting. Het originele statige karakter van de schouwburg is als basis gebruikt. Als eerste aanzet zijn er een aantal renders gemaakt welke het lichtbeeld weergaven wat er met het nieuwe lichtplan bereikt kon worden.

De directie van de Koninklijke Schouwburg heeft uit deze renders een keuze gemaakt. De buitenkant van de schouwburg is volledig aangepast in spots van 24 watt die zowel naar boven als naar beneden stralen. Door middel van het toepassen van de juiste lenzen is hier het gewenste lichtbeeld bereikt.
In de entree zijn de downlighters aangepast naar RGBW LED. Dit geeft de mogelijkheid om zowel kleur als wit licht te produceren.

Overdag wordt dan ook het wit licht ingeschakeld. ‘s Avonds staat de entree in kleur. Deze kan veranderen in de kleur die gewenst wordt. Op deze manier kan de kleur aangepast worden aan het seizoen, jaargetijde of evenement.

Het gehele licht wordt tegelijk met de straatverlichting geschakeld.

Toegepaste armaturen
Revo basic – aangepaste driver
Revo compact
Special: downlight RGBW
Spek spot

Performance management
– Geen lichtvervuiling
– Minimale lichthinder
– Aansluiten openbare verlichting
– Veiligheid bezoeker
– Kleurbeleving aanbouw

Plaats

Den Haag

Categorie
Architectuur